Головна » Афіша » В гості до Станіслава Людкевича

В гості до Станіслава Людкевича

3 березня 2019 року в садибі видатного композитора звучала музика і дитячі голоси. Львівська середня спеціалізована школа-інтернат імені Соломії Крушельницької дарувала ювілярові концертну програму. Твори, підготовані для виконання, – дуже достойні, різнопланові і різностильові. Часи Станіслава Людкевича представлені, окрім його власного фортепіанного доробку (“Полька-фраєрка”, “Ноктюрн”, “Колискова”) опусами В. Барвінського, Н. Нижанківського, М. Колесси, О. Бірецької, Б. Фільц. Вражали кількісно і рівнем виконання твори Ф. Шопена.

Справжнім приємним сюрпризом стала участь у програмі Заслуженої артистки України Лілії Коструби, яка виступила з вокальними шедеврами С. Людкевича, Н. Нижанківського, Г. Форе та Б. Фільц.

У подяку колектив музею зробив для школи найважливіший подарунок – повне зібрання музикознавчих праць С. Людкевича, двотомну монографію і спогади сучасників, які підготувала до друку дружина митця – Зеновія Штундер, а також диски з виконаннями його творів. Ця зустріч була вільною і родинною, гості дому українського корифея тішилися можливістю познайомитися ближче з побутом його життєвого укладу (а дехто з присутніх завітав сюди вперше), неквапливо частувалися і бесідували, вже обмінюючись ідеями подальших проектів.