Головна » Афіша » Шевченкове слово у Соломіїній пісні

Шевченкове слово у Соломіїній пісні

17 березня 2019 року у Музично-меморіальному музеї С. Крушельницької до 205-річниці від дня народження Т. Шевченка відбудеться концерт за участі:

Лілії Коструби, Оксани Савіцької, Ірини Жовтолист, Віталії Голубничої, Олени Калюжної, Василя Понайди та Романа Марковича.

Концертмейстери – Орест Коструба та учні ЛССМШІ ім.С.Крушельницької:

Юлія Курпіта, Андрій Ярема (клас Панчук Л. Б.),
Юрій Козар (клас Коритко І. Т.).

Музично-меморіальний музеї С. Крушельницької у Львові, продовжуючи традицію своєї Патронеси, щороку організовує Шевченківські вечори. У родині Крушельницьких “Кобзар” Тараса Шевченка був завжди в особливому пошануванні. Тут його не лише читали, вивчали напам’ять, декламували – він впливав на формування світогляду дітей. Тому й закономірно, що з юних літ Соломія Крушельницька була знайома з творчістю Шевченка і впродовж свого сценічного життя популяризувала її. Символічно, що своє перше серйозне “хрещення” у співі юна Соломія отримала у 10 років, виконавши солоспів М. Лисенка до слів Т. Шевченка “На вгороді коло броду” на концерті, що відбувся у Тернополі на честь Кобзаря. З того часу вона – активна учасниця Шевченківських концертів у Галичині, Канаді, США. У програмі останніх концертів Соломії Крушельницької теж звучали Шевченкові твори. У репертуарі Соломії Крушельницької було 14 вокальних творів українських композиторів до віршів Кобзаря, серед яких найбільш чисельно представлені композиції Миколи Лисенка.

Початок о 16.00.              Вхід вільний.